Mijn favorieten

Tips huis verkopen: bezichtiging

U heeft de keuze gemaakt om uw huis in de verkoop te zetten en de eerste afspraak voor een bezichtiging staat al op de planning! Het is op dit moment belangrijk om goede voorbereidingen te treffen zodat uw huis in het beste licht wordt gezet. Denk hierbij ook aan wat u zelf zou willen zien in een potentieel woonhuis. De eerste indruk is zeer belangrijk want dat kan nét de doorslaggever zijn die een koper nodig heeft. Bij een slechte eerste indruk zal je hoogstwaarschijnlijk niks meer terug horen. We willen de koper dus verleiden, en daar zijn trucjes voor. Wij hebben een aantal tips voor de bezichtiging bij het verkopen van uw huis op een rijtje gezet.

Tips huis verkopen bezichtiging

Bezichtiging: tips om uw huis te verkopen

Het doel bij een bezichtiging is om de kijker zich thuis te laten voelen. Hij moet zichzelf hier kunnen zien leven, daarom willen we een positieve sfeer creëren waar de kijken zijn eigen indeling en smaak op los kan laten. Dit zijn onze bezichtiging tips om uw huis te verkopen.

Opruimen

Dit lijkt vanzelfsprekend, maar het is een zeer belangrijk punt om mee te beginnen. We willen zo veel mogelijk ruimte creëren waar de kijker zijn eigen fantasie op los kan laten. Als het huis vol ligt met troep oogt alles rommelig en klein. Door open ruimtes en lege tafels met eventueel enkele minimalistische decoraties te tonen maken we een illusie van meer ruimte in de kamers. Ook in ruimtes als de badkamer zit het slim om alle producten even in een kastje te zetten om een rustige, minimalistische sfeer te creëren.

Schoonmaken

Ook een voor de hand liggende stap die de doorslaggever kan zijn. Alles oogt natuurlijk beter verzorgd als het schoon is. Daarnaast is één van de zintuigen die onze stemming kan beïnvloeden de reukzin. Dit kunnen we positief beïnvloeden door te zorgen voor een aangename lucht in huis. Haal een doekje over oppervlakten, leeg prullenbakken, verberg de kattenbak of hondenmand, verfris het sanitair en swiffer de vloer met een vochtige doek. Zet ook alle ramen even open voordat de kijker komt, en vergeet niet alle spinnen weg te halen.

Creëer sfeer

Hou de gordijnen open om zo veel mogelijk natuurlijk licht binnen te laten. Leg decoratieve kussentjes in de banken en zet een bosje bloemen op tafel.  Maak de bedden op, doe de Wc-bril naar beneden, veeg de tegels in de tuin schoon van zand en blad en hang de kapstok niet te vol. Zorg dat er niet te veel persoonlijke foto’s in de lijstjes staan en haal de kleurplaten even van de koelkastdeur af.

Kleine reparaties

De kijker zal ook wat voorbereidingswerk hebben getroffen en zal met een kritische blik op zoek gaan naar gebreken. Probeer daarom alle makkelijk-oplosbare probleempjes uit de weg te werken. Plak een loszittende plint vast, werk de kitranden bij, controleer of alle sloten werken en of de deuren niet kraken of klemmen. Vervang lampen die niet meer werken en zorg dat de keukenkastjes netjes sluiten.  
 

Overige tips bij de bezichtiging om uw huis te verkopen

Zodra het tijd is voor de bezichtiging dienen alle bovenstaande punten klaar en aan kant te zijn. Zorg ervoor dat de kinderen en eventuele huisdieren even weg van huis zijn als de kijker uw woning komt bezichtigen. Ze kunnen in de weg lopen of de zich kijker ongemakkelijk laten voelen en dat willen we natuurlijk niet. Zet verse bloemen op tafel en doe vers fruit in de fruitschaal. Apparatuur zoals radio, televisie en kan het beste uit staan. Zet alle deuren open voor meer lichtinval en om meer ruimte te creëren. Verwelkom de kijker vriendelijk in uw huis en biedt wat te drinken aan. Heeft u hulp nodig bij de verkoop van uw woning? Sweep Makelaardij helpt u graag! Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.