Taxatie

Of het nu gaat om de aan- of verkoop van onroerend goed, het verkrijgen van een hypotheek, boedelscheiding, voor de beoordeling van de juistheid van de gemeentelijke aanslag Onroerend Zaakbelastingen, meningsverschillen met de fiscus enzovoorts. Sweep Makelaardij staat voor u klaar om een professioneel taxatierapport te maken.


Doel van de taxatie

Wij zullen u vragen waarom u een taxatie wilt laten verrichten. Het doel van een taxatie kan namelijk leiden tot verschillende soorten waarden van uw woning. Wanneer duidelijk is wat voor taxatie u nodig heeft, maken wij een afspraak met u om de woning te taxeren. Bij het uitvoeren van de taxatie is het wenselijk dat u de volgende documenten bij de hand heeft: het eigendomsbewijs, de kadastrale gegevens en zo mogelijk bouwtekeningen van uw woning.
 
Bij het uitvoeren van de taxatie zullen wij op de volgende punten letten:
- De staat van onderhoud
- Inhoud en woon- en  perceeloppervlakte
- Functionaliteit van de woning
- De constructie, de gebruikte materialen en de kwaliteit hiervan
- Mate van isolatie en energiezuinigheid
- Verplichtingen en rechten, zoals overpad en erfpacht
- Ligging en omgeving
 


Het taxatierapport

De meeste financiële instellingen vragen een uitgebreid taxatierapport, waarin het getaxeerde object uitgebreid wordt omschreven en onderbouwd wordt. Sweep Makelaardij is bevoegd en gecertificeerd om voor alle financiële instellingen te taxeren. Hierbij kan gedacht worden aan het NWWI of Taxateursunie, welke beide validatie instituten zijn voor woningtaxaties. Zij zorgen ervoor dat elke taxatie volgens duidelijke richtlijnen tot stand komt.


Gratis waardebepaling

Er zijn diverse redenen waarom u wilt weten wat uw woning op dit moment waard is, of wat de waarde is van een woning dat u wilt gaan kopen.
  • U bent van plan om uw woning te verkopen, maar u wilt eerst een indicatie hebben van de waarde op dit moment.
  • U wilt weten wat uw bestedingsruimte is, omdat u zich aan het oriënteren bent om na de verkoop van uw huidige woning een ander woning te kopen.
  • U wilt weten wat de overwaarde is op uw huidige woning.
  • U bent van plan om een woning te kopen en u wilt weten of de koop financieel haalbaar is.
Om vast te stellen wat een mogelijke verkoop- of aankoopwaarde van een woning is kan Sweep Makelaardij een gratis waardebepaling uitvoeren. Een waardebepaling is een schatting van de marktwaarde van de woning.
 
Let op: een waardebepaling is dus niet hetzelfde als een taxatierapport. Een gevalideerd taxatierapport kan immers gebruikt worden voor het aanvragen van een hypotheek.
 
Wilt u een gratis waardebepaling of een officiële taxatie? Vul dan hier uw gegevens in en wij nemen contact met u op.

 

Contact

Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring