Mijn favorieten

Huis verkopen via makelaar?

Bent u van plan uw huis te gaan verkopen en zoekt u naar de beste manier om dit aan te pakken? Veel mensen kiezen ervoor om hun huis te verkopen via een makelaar, om zo de zorgen te verminderen en er zeker van te zijn dat alle zaken op orde zijn. Zo’n verkoopmakelaar heeft verstand van zake en is helemaal thuis in de huizenmarkt. Wij delen de voordelen van een verkoopmakelaar en waarom het een goed idee is om uw huis te verkopen via een makelaar!

Huis verkopen via makelaar

Waarom uw huis verkopen via makelaar?

Wanneer u de verkopende partij op de huizenmarkt bent, kunt u een verkoopmakelaar inschakelen. Deze is ervaren in het veld en zal u helpen met onder andere het bepalen van de beste verkoopprijs op basis van taxatie. De makelaar zorgt, in overleg met u, voor een pakkende verkoopstrategie waardoor de woning aantrekkelijk op de markt geplaatst wordt. De verkoopmakelaar is constant op zoek naar potentiële kopers en stelt zich beschikbaar om bezichtigingen te begeleiden. U hoeft daarom niet thuis te blijven, de makelaar kan de geïnteresseerden rondleiden en informeren terwijl u uw eigen ding kunt doen. Tevens is de makelaar een ervaren onderhandelaar en wordt u begeleid bij het opstellen van onder andere een verkoopcontract en bij notariële zaken. Denk daarom goed na of u zelf al deze taken kunt en wilt verzorgen, of kies er anders wellicht voor om uw huis verkopen via een makelaar.

Voordelen van een huis verkopen via makelaar

Naast het feit dat een huis verkopen via een makelaar u een hoop stress en zorgen bespaart, heeft het nog een aantal andere voordelen:

Kopers vinden

Een huis verkopen via een makelaar komt met veel voordelen. Zo blijkt het uit de praktijk dat het niet makkelijk is om een koper voor uw woning te vinden. Er komen veel werkzaamheden bij kijken, zoals het huis op verschillende platforms te koop aanbieden, constant telefoneren met mogelijk geïnteresseerden, vragen beantwoorden, bezichtigingen inplannen en zorgen dat u dan thuis bent om de mensen rond te leiden. Tevens is het moeilijk om op te vallen op populaire websites zoals Funda. Alleen met de juiste technieken kunt u het maximale uit uw advertentie halen. Al deze problemen worden verholpen bij het inschakelen van een verkoopmakelaar.

Optimale verkoopprijs

Wanneer een gepaste koper in beeld komt, dan is het natuurlijk uw winst om zo veel mogelijk geld voor uw woning te vangen. De koper heeft echter het tegenovergestelde als doelstelling: deze wil de woning voor zo min mogelijk geld overnemen. Onderhandelen is de uitkomst, maar niet iedereen is hier even goed in. De verkoopmakelaar is de perfecte tussenpersoon die veel ervaring heeft met onderhandelen en precies weet waar hij een tandje bij kan zetten en wanneer gestopt moet worden om te voorkomen dat de tegenpartij afhaakt.

Hulp bij het ‘saaie papierwerk’

Tja, het is niemands favoriete bezigheid, maar we kunnen er bij de verkoop van een huis niet omheen: veel papierwerk en talloze eisen en regels om aan te voldoen. Een belangrijk document is het koopcontract, en deze dient volledig te zijn voor onder andere de bescherming van uw eigen belangen. Er moeten immers regels worden opgesteld om ervoor te zorgen dat de koper zich later niet ineens kan ontbinden. De verkoopmakelaar is op de hoogte van alle formaliteiten en regels en zorgt ervoor dat de formele kant van de verkoop vlekkeloos verloopt. Sweep Makelaardij helpt u graag! Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.