Huis kopen en verkopen

Een huis kopen en verkopen is een grote klus met veel juridische bijkomende zaken. Voordat u hieraan gaat beginnen is het belangrijk inzichtelijk te hebben welke zaken er geregeld moeten worden. Een makelaar kan u hierin adviseren. Sweep Makelaardij heeft al ruim 15 jaar ervaring met het kopen en verkopen van woningen. Wij weten als geen ander waar u op moet letten.
 

Een huis kopen

Bij het kopen van een huis is het natuurlijk belangrijk dat u een goed gevoel heeft bij het huis en de omgeving. Dit is echter niet het enige dat belangrijk is. Vaak wordt u door emoties geleidt bij de eerste indruk van een woning. Voelt het huis erg goed en ziet u uzelf al zitten in die prachtige tuin? Toch is het belangrijk objectief te blijven. Een aankoopmakelaar kan u hier goed bij helpen. Deze kijkt naar de kwaliteit van de woning en of de vraagprijs reëel is. Bent u overtuigd dat dit het droomhuis is dat u wilt kopen moet u aan een aantal zaken denken. Zoals de maximale maandlasten die u voor het huis wilt dragen. Een onafhankelijke hypotheekadviseur helpt het maximaal te lenen bedrag in kaart te brengen. Kijk ook naar de kosten die gas, water en licht met zich meebrengen bij deze woning. Een taxateur maakt een taxatie, een notaris heeft u nodig om de akte te laten passeren. Allemaal extra kosten bij het kopen van een huis. Een makelaar kan u hierin adviseren.
 

Uw huis verkopen

Wilt u uw huis verkopen? Dan is het belangrijk dat uw huis goed vindbaar is. Wanneer er veel woningen in uw gebied te koop staat is het soms lastig op te vallen. Een makelaar kan hierbij helpen. Sweep makelaardij zorgt ervoor dat uw woning goed gevonden wordt en er aantrekkelijk uitziet voor potentiële kopers.
Allereerst is het belangrijk goed inzicht te krijgen in uw financiële situatie. Wat gebeurt er met de hypotheek die u heeft afgesloten bij de aankoop van de woning? Wat doet u met de overwaarde van het huis? En wat als er een restschuld is? Allemaal vragen die u moet kunnen beantwoorden, voordat u uw huis daadwerkelijk verkoopt.  Daarnaast moet de vraagprijs vastgesteld worden. Laat dit doen door een professional, zo vraagt u niet te veel maar ook zeker niet te weinig voor uw woning. Sweep makelaardij helpt u graag bij de onderhandeling en de afhandeling van de verkoop.  De marketing voor uw woning wordt door de makelaar uithanden genomen. U woning valt op zonder dat u daar iets voor hoeft te ondernemen.
 
Wilt u meer informatie over een huis kopen en verkopen? U kunt vrijblijvend contact met ons opnemen. Samen met u kijken we wat we voor u kunnen betekenen.