Mijn favorieten

Hoe snel verkoop ik mijn huis?

Als u de knoop heeft doorgehakt en u wilt uw huis gaan verkopen, dan vraagt u uzelf wellicht af hoe lang dit nou eigenlijk kan gaan duren. “Hoe snel verkoop ik mijn huis?” is een vraag die makelaars vaak op zich af gevuurd krijgen. En het is ook een zeer logische vraag. Kunt u er naar uit kijken om over twee maanden al over te zijn, of zit u over een half jaar nog steeds op een koper te wachten? Het is raadzaam om hier een realistisch beeld over te krijgen. Zo behoedt u uzelf voor verrassingen en teleurstellingen.

Hoe snel verkoop ik mijn huis

Hoe snel kan ik de verkoop van mijn huis verwachten?

Er zijn situaties waarbij het noodzakelijk is dat uw huis zo snel mogelijk wordt verkocht. Voorbeelden hiervan zijn het overlijden van de originele bewoner, plannen voor samenwonen of bij een verhuizing vanwege een nieuwe baan. Daarnaast is het natuurlijk altijd gewenst als de koop zo snel mogelijk ondertekend wordt. Dus de vraag blijft “hoe snel verkoop ik mijn huis?”. Om hier antwoord op te geven is het belangrijk om te weten wat de huidige gemiddelde looptijd van verkochte woningen in Nederland is. Als u dit weet dan kunt u uw verwachtingen hierop afstellen. Natuurlijk is de uiteindelijke looptijd afhankelijk veel factoren zoals omgeving, prijsklasse, woningtype en leeftijd. De looptijd is dus voor iedere woning uniek, maar de gemiddelde landelijke looptijd geeft wel een reële indicatie. U kunt de gemiddelde looptijden per jaar opvragen bij websites zoals Funda.
 

Tips voor een snelle verkoop van uw huis

Als u ervoor kiest om een makelaar in handen te nemen kan deze ervoor zorgen dat de looptijd aanzienlijk verminderd. Deze weet namelijk precies de juiste marketingtechnieken toe te passen waardoor uw huis opvalt bij het relevante publiek. Daarnaast zorgt de makelaar ervoor dat uw huis in een positief licht op websites als Funda verschijnt. Wij hebben tevens nog een paar tips voor u:

Vraagprijs

We snappen dat u het maximale voor uw huis wilt krijgen, maar laten we eerlijk blijven: hoe verder uw vraagprijs boven de waarde van uw huis zit, hoe minder mensen erop zullen reageren. Door een marktconforme prijs boven uw huis te plakken trekt u meer potentiële kopers aan. Een makelaar kan u uitstekend helpen bij het bepalen van de meest efficiënte vraagprijs.

Funda

Bijna iedereen zoekt tegenwoordig op Funda. Hier willen we dus opvallen! Wat mensen vaak vergeten te doen is het volledige Funda formulier in te vullen bij het plaatsen van uw huis. Neem even de tijd en vul alle velden in. Voeg veel tekst toe, upload afbeeldingen en plaats zelfs een filmpje of 360 graden foto. Funda ziet uw pagina dan als meer relevant omdat deze compleet is. Daardoor zal uw huis hoog in de zoekresultaten weergegeven worden.

Open huis

Organiseer een open huis waarbij alle geïnteresseerden kunnen komen kijken. Niet alleen kunnen de mensen dan vragen stellen aan u persoonlijk, het zorgt ook voor een stukje extra druk. De mensen zien namelijk dat er veel enthousiaste concurrentie is, waardoor ze eerder geneigd zijn een bod te doen. Bij losse bezichtigingen gaat dit stukje concurrentie onder de geïnteresseerden verloren.