EPA/Bouwkundige keuring


Aankoopkeuring
Als u na een eerste bezichtiging van het huis serieuze interesse hebt om het te kopen, kunt u eventueel voordat u gaat onderhandelen met de verkoper een aankoopkeuring laten uitvoeren. Met de conclusies uit het keuringsrapport hebt u immers goede argumenten in handen voor de prijsonderhandeling en weet u dat er geen onverwachte kosten zullen optreden. Bent u bang voor kapers op de kust, dan kunt u bieden onder voorbehoud van de uitkomst van een bouwkundige inspectie. Vraag voordat u de aankoopkeuring boekt altijd eerst toestemming aan de verkoper. Hij is immers eigenaar van de woning. Zonder toestemming van de verkoper kan er geen keuring plaatsvinden.
 
Verkoopkeuring
De verkoopkeuring geeft een objectief bouwkundig beeld van de woning die u wilt verkopen. De aankoop van uw woning door de een potentiële koper wordt hierdoor versneld, omdat hij kan vertrouwen op het door een onafhankelijk keuringsbureau opgestelde rapport. Als verkoper heeft u een informatieplicht. Deze informatieplicht houdt in dat u verplicht bent kopers te informeren als uw woning niet geschikt is voor normaal gebruik. Dus alle bouwkundige gebreken moeten gemeld worden.
 
Energie Prestatie Advies Woningen (EPA-W)
Een EPA advies, afkorting van Energie Prestatie Advies, brengt de situatie met betrekking tot energiebesparing van uw woning in kaart. De EPA adviseur bekijkt uw woning; welke isolatie is toegepast, bijvoorbeeld spouwmuurisolatie, dubbel glas, dakisolatie en dergelijke. Hierbij worden de afmetingen van muren, dak en ramen opgemeten. Alle gegevens worden door een computerprogramma verwerkt en het resultaat is een rapport waarin aangegeven wordt welke maatregelen u zou kunnen uitvoeren om energie te besparen. Bij elke maatregel wordt aangegeven hoeveel u bespaart en wat de investeringskosten zijn.
 
 
Voor vragen, tarieven en mogelijkheden over deze bouwkundige keuringen en het energielabel kunt u contact opnemen met ons kantoor.
 

Contact

Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring